02 maart, 2007

Fanatiek


...hij is twaalf, en een echte vechter in de goede zin van het woord. Daarom ging hij fanatiek aan de slag toen hij op school de opdracht kreeg om een spreekbeurt te houden over "de krant". Hij begon driftig artikels uit te knippen die geschreven waren door zijn oom, die een gereputeerd journalist is bij een degelijke krant (authentiek!).
Zijn teleursteling was echter groot toen zijn klasgenoten hem niet geloofden, en hem een leugenaar noemden, omdat zijn familienaam niet dezelfde is als die van zijn oom...

Een paar weken later moest hij een boekbespreking maken, dus trok hij ge├źngageerd een boek van zijn tante uit de kast, want zij is een gerespecteerde kinderboekenschrijfster (authentiek!).
Maar ook nu weer kreeg hij beschuldigingen naar zijn hoofd. "Jij liegt ook altijd!" was zijn deel, toen ook hier zijn familienaam anders was dan die van zijn tante...

Het leven van een twaalfjarige kan hard zijn. En als ik niet zo veel bewondering voor zijn inzet had, zou ik hier hard om lachen, want het is natuurlijk een onweerstaanbaar grappig voorval. Voor ons.
Niet voor hem.