06 oktober, 2008

Paardenkop

Vorige zaterdag was ik op de opening van een tentoonstelling van originele illustraties uit kinderboeken. Vanzelfsprekend werden bij die gelegenheid ook de boeken voorgesteld waaruit die tekeningen afkomstig waren, en was er ook de gelegenheid om die boeken te kopen, en te laten signeren. De vernissage werd geopend door de schepen/wethouder van cultuur en ook de uitgever en de auteur moesten even speechen. Maar uiteraard was het hele gebeuren meer een verknipte commerciele happening dan een cultureel event.
De tekeningen mogen zeer zeker gezien worden, en de boeken zijn meer dan de moeite van het lezen waard maar zonder promotie komt niemand op zo'n opening af. Daarom had de auteur vrienden, kennissen en familieleden uitgenodigd, maar ook aandacht besteed aan de lokale media.
"Er zijn wel eens openingen," vertelde de wethouder, die dienst deed als lintjesknipper van dienst, "dat ik een opening verricht, en dat er letterlijk drie man en een paardenkop aanwezig zijn. De artiest, zijn partner en een verdwaald familielid. 'n Beetje triest toch?"
Op deze presentatie was ruim 50 man, en het was beregezellig.