16 november, 2008

Gezakt

Drie zaterdagen na elkaar trek ik nu al van de ene hogere school naar de andere om mij een mening te kunnen vormen over een vervolgopleiding. Sommige scholen zijn zo modern en up-to-date dat je moet aannemen dat er erg veel geld in gestopt is. Touchscreens als schoolbord, superdeluxe computerlokalen, hightech interieurinrichting, effici"ente plattegronden, informatieve videowalls... Vaak is het overdreven, maar ze willen natuurlijk allemaal hun potenti"ele klanten overdonderen. Ik ging tenslotte kijken naar de afdelingen "communicatie" en "media- en entertainmentmanagement".

Maar wat ik vorige zaterdag zag sloeg alles. De lokalen waren ondergebracht in een oude fabriekshal, de binnenmuren waren gebouwd met betonblokken en gyprocpanelen, het geheel was slecht gestuct... De kluisjes waren vergeven van de grafitti (de muren trouwens ook), en de deurtjes waren er uit gesloopt. De klassen leken vuilnisstortplaatsen van de gemeente, gevuld met vuilniszakken, pallets, vellen papier over de vloer, opgestapelde tafels en stoelen... Het zag er uit alsof er jaren niet meer was schoongemaakt. Het leek een grote vuilnisbak!
En dat voor een hogeschool waar grafische vormgeving wordt gedoceerd. Een school dus, die alles zou moeten weten over vormgeving, design, uitstraling en imagebuilding!