05 februari, 2008

Rat van fortuin

Deze onafgewerkte strandtekening wil ik even gebruiken om dat andere onafgewerkte strandverhaal te illustreren dat deze week heel Nederland in de ban houdt: de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway.
Voormalig Telegraaf-journalist Peter R. De Vries maakt sinds jaren misdaadprogramma's op de commerciƫle omroep SBS6. Hij is niet vies van een beetje "vertekenen van de werkelijkheid" en heeft een nogal "assertieve" aanpak. Maar in dit verhaal is geen stoffelijk overschot.
En geen dader.
Jawel, vindt De Vries, en als het moet zal ik een dader maken. Hij heeft dus besloten om de verdachte Nederlandse tiener Joran van der Sloot te doen hangen. Hij heeft 'm in de voorbije week doen "bekennen", door hem er in te luizen met een verborgen camera. De bekentenis bestond uit drie lulverhalen waarin Van der Sloot onsamenhangende stoere scenes schetst die hij ook al eerder tegen de Arubaanse justite vertelde, en die in weer een andere versie ook in zijn boek staan.
Boek? Zie je wel, vindt De Vries, hij wil er een slaatje uit slaan.
Maar wie zat de maandag na zijn eigen zelfverheerlijkende programma in alle toonaangevende Nederlandse talkshows. En wie heeft de rechten van zijn stiekeme beelden voor een fortuin verkocht aan Amerikaanse omroepen. En wie zit voortdurend te verkondigen dat hij niet bij Larry King en Oprah Winfrey op schoot wil gaan zitten?...
Het is natuurlijk moordend voor je geloofwaardigheid als je jezelf belangrijker begint te vinden dan het nieuws zelf.
Die letter R in zijn naam, zou die voor riooljournalistiek staan, of voor rat? Vast niet voor relativeringszin...

1 Comments:

Blogger patrick leemans said...

Ju, ju, ju, Arnel! De zweep erover! Leg hem maar eens over de knie, die misdadige misdaadverslaggever. Zet hem maar eens in z'n blootje, lekker in de kou, die Rattenvanger De Vries.

11:29 p.m.  

Een reactie posten

<< Home