20 september, 2007

Enquêtes


De stunt die Gerrit Six (onder pseudoniem) uithaalde door de staat België te koop te zetten op eBay, had de beste Belgenmop van de week kunnen zijn. Als daar niet "de staat België" zélf was geweest om zichzelf belachelijk te maken.
Zelfs Sofie Lemaire kon haar lach niet inhouden toen ze dit nieuwsbericht voorlas: "Acht op de tien Vlamingen vinden dat enquêtes een zinvolle manier zijn om informatie te verzamelen. Zo'n 43 procent van de ondervraagden denkt dat de resultaten meestal juist zijn, maar evenveel mensen twijfelen aan de resultaten van de enquêtes."

En dan vraag ik mij af, hoe wéten ze dat bij de media?
Simpel... (En hier moest Sophie grinniken) "Dat blijkt uit een enquête van de Studiedienst van de Vlaamse regering over het nut van peilingen." Hoor ik dat goed? Een enquête over enquêtes?
Honderd dagen geleden moest niemand lachen. Want toen hechtte iedereen blijkbaar erg veel belang aan peilingen. Iedereen wist toen precies hoe de nieuwe Belgische regering er zou uit zien...

Maar nu blijkt dat die peilingen een maat voor niks waren. Nogal zinloos, verloren moeite, slechte planning. Vijgen na Pasen dus.
Alleen enquêteurs worden hier beter van.

1 Comments:

Blogger Genine said...

Love the color and texture of this. I really like the next tower post too!

7:04 p.m.  

Een reactie posten

<< Home