23 augustus, 2007

Knagende wroeging


Naast deze moderne boomhut staat een konijnenhok. En het ding is blijkbaar niet gebouwd om konijnen binnen te houden. Tot groot jolijt van de buurt.
De hut, het hok en de konijnen zijn van een gezin met drie kleine kinderen, maar wat doe je bijvoorbeeld met die beesten als je met vakantie gaat?
"Oh", daar ontferm ik mij wel over," riep tante Sylvia enthousiast. Het gezin kon dus met gerust hart een weekje naar de Ardennen. Maar na een paar dagen ging het al fout. De twee konijnen waren verdwenen.
Maar Sylvia dacht slim te zijn en plaatste een zoekertje op een erg populaire website van de gemeente: "Wit en bruin konijn weggelopen . Gelieve terug te brengen naar familie Zo-en-zo. Adres dat-en-dat."
En het werkte. Mensen in de straat die het oproepje hadden gelezen, meldden zich een paar dagen later. "We hebben hier twee mooie konijnen in onze tuin, maar ..."
De vader van het gezin echter (die een verwoed IT-er is) kan geen dag zonder computer, en had kans gezien om in te loggen op de PC van de camping. En hij wou wel eens weten wat zo allemaal gebeurde in zijn gemeente. En hij las dus op internet: "Wit en bruin konijn weggelopen . Gelieve terug te brengen naar..." (En dan zijn eigen naam!) Zo? Leg dat uit aan de kinderen...
Maar ook tante Sylvia had wat uit te leggen, toen ze die zelfde dag met een uitgestreken gezicht belde. Ze was niet van plan om de konijnen aan te snijden (het onderwerp, bedoel ik) maar kreeg meteen de smalende vraag voor de kiezen: "Sil', hoe is het met onze konijnen? Alles goed?"