21 juni, 2011

Inzet en enthousiasme

Het is gewoon niet netjes meer om al die jonge meisjes wijs te maken dat ze op een simpel cursusje kunnen leren wat musical is. "Musical' is een van de moeilijkste showbiz-disciplines die er zijn, omdat je moet kunnen zingen EN dansen EN acteren. Chayenne kan dat, maar stond toch heel schutterig op het podium, vorige week tijdens haar afstudeerproject. Het was een beschamende vertoning. Die ouders moeten gewoon haar inschrijfgeld terug eisen!
Ik zie tijdens mijn repetities dat Chayenne er ongelooflijk veel lol in heeft, maar daar stond ze dus  - samen met nog vijf andere meiden - te sterven. Niks was geregisseerd. De muziek liep fout, de stille scenes duurden veel te lang, de aankleding was amateuristisch... Chayenne leert op een repetitie bij mij meer bij,  dan tijdens een heel schooljaar bij die opleding. Ligt dat aan mij?
Nee, dat ligt aan de inzet en het enthousiasme van Chayenne. Laten we dat vooral niet kapotmaken.

12 juni, 2011

Verheven

Ze ging helemaal uit haar dak, vorig jaar tijdens dat rock- festival. We hadden het heel erg naar onze zin en plots vraagt ze of ze op mijn schouders mag zitten. Zo kan ze het podium beter zien. Ik vond dat toen niet gepast... met een meisje van 16 in mijn nek. Maar ze liet het er niet bij zitten, en prompt boden zich meerdere kandidaten aan.
Dit jaar -op dat zelfde festival- was het niet meer nodig. Haar zicht op het podium was grandioos. Ze presenteerde het festival. Ze kon dus het hele festival overzien.
Ze had alleen even uit het oog verloren dat je niet van die korte trendy jurkjes moet aantrekken als je twee meter hoger dan het publiek staat. Al helemaal niet als het waait...

05 juni, 2011

Storm in een glas water

Het waaide behoorlijk; dat merkten wij ook wel. Maar als echte toeristen lieten wij ons niet van ons stuk brengen en gingen we in de zon (maar niet bepaald uit de wind) op een terrasje zitten. Het had natuurlijk al een aanwijzing moeten zijn, toen het verveelde weekendhulpje dat in de bediening werkte, de menukaarten op tafel legde: ze waaiden in de zelfde beweging van de tafel af.
Maar echt hilarisch werd het toen de twee dames die tegenover mij zaten hun salade kregen. Het ene bord werd steeds leger, en het andere steeds voller, nog voor ze een hap hadden genomen. De sla van de ene waaide gewoon in het bord van de andere.
Ik had wel eens willen zien wat er zou gebeurd zijn als ze bijvoorbeeld een gevulde soep of een dikke biefstuk met veel roomsaus hadden besteld.