23 november, 2008

Oude koeien uit de sloot

Deze weblog is eigenlijk bedoeld om mijn tekeningen te laten zien. En het valt niet altijd mee om daar een stukje tekst bij te schrijven dat relevant is. Vaak gaat het over koetjes en kalfjes. Geneuzel. Gemopper...
Een beetje zoals een gesprek aanknopen met iemand, enkel om een gesprek op gang te brengen. Waar heb je 't dan over? Over het weer?
Heb ik wel eens vaker gedaan op deze blog.
En -vroeg ik mij een poos geleden af- waar hebben mensen het over als ze in een land wonen waar het weer stabiel is? In een warm land bijvoorbeeld. Een ex-collega van mij die een paar jaar in een warm gebied in China heeft gewoond, wist er het antwoord op. Daar was het de gewoonte om een gesprek te openen met "Wat eet je vandaag?".

16 november, 2008

Gezakt

Drie zaterdagen na elkaar trek ik nu al van de ene hogere school naar de andere om mij een mening te kunnen vormen over een vervolgopleiding. Sommige scholen zijn zo modern en up-to-date dat je moet aannemen dat er erg veel geld in gestopt is. Touchscreens als schoolbord, superdeluxe computerlokalen, hightech interieurinrichting, effici"ente plattegronden, informatieve videowalls... Vaak is het overdreven, maar ze willen natuurlijk allemaal hun potenti"ele klanten overdonderen. Ik ging tenslotte kijken naar de afdelingen "communicatie" en "media- en entertainmentmanagement".

Maar wat ik vorige zaterdag zag sloeg alles. De lokalen waren ondergebracht in een oude fabriekshal, de binnenmuren waren gebouwd met betonblokken en gyprocpanelen, het geheel was slecht gestuct... De kluisjes waren vergeven van de grafitti (de muren trouwens ook), en de deurtjes waren er uit gesloopt. De klassen leken vuilnisstortplaatsen van de gemeente, gevuld met vuilniszakken, pallets, vellen papier over de vloer, opgestapelde tafels en stoelen... Het zag er uit alsof er jaren niet meer was schoongemaakt. Het leek een grote vuilnisbak!
En dat voor een hogeschool waar grafische vormgeving wordt gedoceerd. Een school dus, die alles zou moeten weten over vormgeving, design, uitstraling en imagebuilding!

09 november, 2008

Filemakers

Echt, ik snap het niet. De Antwerpse Boekenbeurs bestaat uit vier gigantische hallen met brede gangpaden, en erg ruime stands. Toch slagen veel bezoekers er in om uitgerekend midden in een gangpad hun gesigneerde boeken te bewonderen, of om een praatje te maken met kennissen, of om hun belegde broodje op te knabbelen. Er zijn zelfs gezelligaards die midden in de stroom mensen halthouden om voorovergebogen over hun buggy aan hun peuter te laten zien wat het kind de volgende dagen en weken zal voorgelezen krijgen voor het slapengaan.
Tot daar aan toe.... Maar waarom kiezen veel mensen die gangpaden op om er hun zondagse wandelingetje te maken? Voor de deur van de Antwerp Expo ligt een prachtig park. Ga daar een beetje wandelen, ja?
Het fenomeen "zondagsrijders" ken ik. Maar "zondagsslenteraars"?